Nyt banebrydende samarbejde ser dagens lys i Arden-Hallerne

I forbindelse med den aktuelle nedlukning af landets idrætsfaciliteter, har man i Arden valgt at gå nye veje. Henover de sidste par uger, har Arden Sportsrideklub og Arden-Hallerne været i et tæt samarbejde om at åbne Arden-Hallerne op for en ny aktivitet – ridning.

Tilstede ved lanceringen af det nye initiativ var Mathilde Vejnø Lund, der er kasserer i ASR - Arden Sportsrideklub, Claus Jacobsen - Centerleder i Arden-Hallerne, samt Mariagerfjord Kommunes Idrætskonsulent Niels Sørensen.

Initiativet, der netop er blevet lanceret, skal ses i lyset af de udmeldinger der er kommet fra Kulturministeriet henover nedlukningsperioden, forklarer Claus Jacobsen. Idrætsanlæggene har i anden bølge været lukket helt ned siden 16. december, mens situationen for rideklubberne har været, at de ikke har måtte have rideundervisning, men at der selvsagt har skulle være mulighed for at motionere hestene, fortæller Mathilde Vejnø Lund, der, udover at hun er kasserer i ASR, også selv er aktiv rytter. Vi er en stor klub med mange heste opstaldet, og med det dårlige vejr har dette været en oplagt mulighed for at få den ekstra kapacitet. Personligt glæder jeg mig til at kunne få lidt ekstra indendørs træningstid med min hest, fortæller Mathilde Vejnø Lund.

Claus Jacobsen fortæller, at man rent praktisk har taget den ældste af Arden-Hallernes to haller i brug. De sidste par måneder er gået med at få den malet og monteret et lejet tæppe som ellers bruges ved større stævner og i eksempelvis messecentre. Ovenpå det har vi lagt fiberbund, så både heste og ryttere får den rigtige oplevelse. Niels Sørensen, der er Idrætskonsulent i Mariagerfjord Kommune udtrykker stor glæde over initiativet. Generelt har kommunens idrætshaller udvist stor iderigdom her under nedlukningerne, og personligt glæder jeg mig meget til at følge dette nytænkende samarbejde, siger Niels Sørensen.

Begge parter har store forventninger til samarbejdet, og kigger allerede nu på muligheden af endnu flere initiativer. Det næste store skridt for de to nye samarbejdspartnere bliver at udvide svømmehallen med et bassin til motionering af hestene. Mange større ridecentre har i dag bassiner til motionering og genoptræning, forklarer Mathilde Vejnø Lund, og med den løsning vi kigger på lige nu, vil vi kunne udnytte den tekniske kapacitet der allerede er i Arden Svømmehal, og derved udnytte synergieffekten, slutter Mathilde Vejnø Lund, inden hun og hesten Therese rider ind for at prøve de nye faciliteter.